Orez cu lapte si dulceata


Orez cu lapte si crema de branza
Nu există om căruia să nu îi aducă aminte de copilărie acest desert! Mamele noastre, oricât de ocupate erau, nu puteau să nu pună pe masă copilului lor un dulce, fie el cât de simplu. Așa că apelau la rețete simple, delicioase și care le furau cât mai puțin timp. Să ne întoarcem în anii copilăriei, în bucătăria mamei sau bunicii, cu o porție cremoasă de orez cu lapte!
Ingrediente
500 ml lapte
200 gr orez
500 ml apa
150 gr zahar
2 vanilii
2 linguri unt
1 lingura zahar pudra
1 lingura zeama de lamaie
Dulceata de corcoduse pentru servit
Mod de  prepare
Punem apa  într-o cratiță care nu lipește si aducem la fierbere. Adaugăm orezul, amestecă și acoperă cratița. Dă focul de la mare la mediu-mic și lasă așa până când orezul absoarbe apa. Adaugăm laptele, amestecă un pic și lasă pe foc până când și el e absorbit de orez. Înainte de servire, adaugă peste zahărul, untul, zaharul vanilat. Lasam 5 minute sa se raceasca. Facem  crema altfel: amestecam crema de branza cu zahar pudra si zeama de lamaie, apoi punem peste orezul cu lapte si amestecam. Servim orezul c u lapte cu dulceata de corcodușe. Pofta buna

Comentarii

Postări populare