Lipii arabesti


Cui nu îi place pâinea arăbeasca sau lipia? Este ideală pentru o gustare delicioasă deoarece o putem transforma oricând într-un „buzunar” încăpător în care îşi vor găsi locul cubuleţe de carne, legume şi chiar diferite verdeţuri.
În plus procedeul de preparare a lipiei nu este complicat deloc putând să fie pragatit oricând în bucutarie cu ajutorul ingredientelor pe care le avem la îndemână
Ingrediente
1 cană cu apă caldă,
2 linguriţe drojdie uscată,
2 și  1/2 căni sau chiar 3 de făină,
2 linguriţe de sare
1-2 linguriţe de ulei de măsline (opţional)
Mod de preparare
Se amestecă apa şi drojdia împreună cu puţină făină şi se lasă să stea timp de aproximativ cinci minute până când se dizolvă drojdia.
Se presară făină pe suprafaţa de lucru şi se frământă aluatul timp de aproximativ 5-7 minute, adăugând întreaga cantitate de făină şi la final uleiul de măsline, până când acesta devine neted şi elastic.
Aluatul se împarte în 8 părţi din care vor fi modelate şi coapte lipiile. Se lasă aluatul să crească iniţial 30 minute, după care bucăţile modelate timp de 5-6 minute.
Lipiile întinse mai stau încă 5 minute înainte de a fi puse la copt într-o tigaie cu fund gros, dinainte încălzită.
Lipia se va umfla instantaneu chiar dacă încercăm să o apăsăm cu paleta, aşa că vom roti pe ambele părți pentru a se coace cât mai bine.
În doar 3 minute lipia va fi perfectă pentru o gustare delicioasă, iar „buzunarele” lipiei reprezintă una dintre opţiunile perfecte pentru sandwich-urile care pot fi pregătite după preferinţa fiecăruia.

Comentarii

Postări populare