jeleu beneficii


Probabil că ai observat în spitale că toți pacienții primesc un pahar de jeleu colorat și probabil te-ai întrebat de fiecare dată de ce primesc toți bolnavii acest aliment. Multa lume ma intreaba de ce fac atatea jeleuri acasa . Pentru ca sunt mai sanatoase decat cele de cumparat si pentru ca au si beneficii.
Gelatina, cea din jeleu este formată din aminoacizi cum ar fi glicina și prolina. Acești aminoacizi nu sunt consumați în cantități suficient de către oameni din cauza părților animale le care nu prea le consumăm (oase, țesuturi fibroase, organe).
Acești aminoacizi nu sunt importanți doar pentru sănătatea pielii, a părului sau a unghiilor ci și pentru imunitate și reglarea greutății. Glicina are rol antiinflamator și există studii care arată că ajută și la vindecarea mai rapidă a rănilor.
Jeleu servit în spitale este una cele mai ușor de digerat alimente (pe lângă supă și ceai). Majoritatea bolnavilor care se recuperează după diverse operații nu pot consuma alimente grele sau bogate în calorii, așa că acest jeleu este perfect pentru ei.
Gelatina din jeleu este foarte bună pentru sistemul digestiv, e plină de proteine și îmbunătățește sănătatea sistemului osos și a articulațiilor. Glicina din gelatină ajută ficatul să elimine toxinele din organism.

Comentarii

Postări populare