dulceata de piersici

Piersicile sunt fructe delicioase şi pline de savoare, pe care e musai să le folosești în deserturile tale preferate. Aşa că azi va las  o rețetă simplă de dulceața de piersici, foarte aromat. Nu este reteta mea , este reteta prietenei mele Marilena , căruia ii mulțumesc. Rețeta are o listă foarte scurtă de ingrediente şi gemul se face fără pectină sau gelatină.
Ingrediente
1,4 kg piersici întregi
1 cană şi ½ zahăr tos
1 păstaie de vanilie, tăiată pe lungime
zeama de la 1 lămâie mică
Mod de preparare
Speli piersicile şi le scoţi sâmburii. Pui toate ingredientele într-o cratiţă mare şi amesteci ca să se combine aromele. Laşi să dea în clocot, amestecând din când în când. Continui să fierbi, amesteci frecvent şi iei spuma care se formează la suprafaţă. Gemul ar trebui să fiarbă cel puţin 10 minute, până când temperatura atinge 100 de grade Celsius (ar putea să dureze 15 minute).
Pui câteva picături de gem pe o farfurie pe care ai răcit-o la frigider. Aşa poţi vedea consistenţa gemului o dată ce s-a răcit. Dacă este încă lichid, îl mai ţii la fiert. Se va întări mai bine când se va răci.
Când gemul a ajuns la consistenţa dorită, iei vasul de pe foc şi îl laşi să se răcească puţin. Dacă vrei, poţi să pasezi o parte din fructe cu o spatulă de cauciuc. Torni gemul în borcane de sticlă, le închizi bine şi le păstrezi la frigider câteva săptămâni.

Comentarii

Postări populare